söndag 30 november 2014

Advent







Första advent med kusinbus och mormor och morfar på besök.  Tänder första ljuset och läser adventsdikt. Och så varm choklad förstås. Bullar som bara mormor tyckte om och goda bruna pepparkakor. Advent är här och julen knackar på dörren.










onsdag 26 november 2014

garn garn garn





I köket på Roberts. En vanlig dag när garnfingrarna längtar efter nya projekt, och garnkorgarna lovar restgarner i spännande färger. Och när nästa garnverkstad bara är några dagar bort.

fredag 21 november 2014

Novembersnö








 Så kom den första snö och hela världen blev vit för en liten stund. Liten pojke har väntat, väntat, längtat efter snöbollskrig och frusna tår, efter fotspår i det vita och is på vattenbaljorna. Går ut i kalla kvällen och njuter. Änglar på marken, lykta av snöbollar. Allt just så, när den allra första snön just fallit från novembermulen himmel.






lördag 15 november 2014

Poetry Slam






 


 Poetry slam. Poesi och dikter. Som musik. Som på bild. Hela familjen på restaurangbåten. Lyssnar. Tycker och tänker om poesin från scenen. Hejar på pappan som tävlar i omöjligheten. Dricker varm choklad som smakar tråkigt och te som är ljummet. Och ser stolta pappan vinna tävlingen.







fredag 14 november 2014

Nunnorna och hönsen




Småhängig novemberdag och mamman och ungarna hänger i soffan med medeltida nunnor, höns och en ilsken partiark. Läser om dråpliga misstag, instängda flickor och längtande fästmän.

Boktips: Nunnorna och hönsen av Gudrun Wessnert



söndag 9 november 2014

Författarmöte








Träffar författaren till boken som ligger i väskan. Pratar en stund. Ber henne signera boken såklart.
Boken om Nunnorna och hönsen av Gudrun Wessnert.





Storkyrkan





Storkyrkan på Stortorget. Sankt Göran och draken. Prinsessan, kungen och alla människorna i staden. Den spännande historien, och så träsnidaren som förevigade den. Allt samlat i den fantastiska byggnaden på historisk Stockholmsmark. Sitter en stund. Tysta. Betraktande. Suger in historien och livet som finns bevarat i bilder och träskulpturer. Och döden som finns bevarad i gravkistor runt omkring.






Medeltidsmuseet









 I Stockholm på besök. På väg till kalas och kusinbus. Träffar goda vänner på stan. Går på museum. Medeltidsmuseet med sina hus och borgar, helgon och munkar. Nunnor och barn. Går en stund. Tittar, busar i husen som barnen för många hundra år sedan. Lyssnar på den guidade visningen och lär sig mer om lekar och liv då för länge sedan. Tittar, lyssnar. Känner, undrar. Träffar författaren till några av favoritböckerna. Får boken signerad Och drar vidare ut i stockholmsluften, på väg till nästa ställe.